Of toch niet?! (afgelasting)

Of toch niet?! (afgelasting)

Beste enthousiastelingen,

Het bestuur van de Stichting Halve Marathon Gouda heeft  besloten om in 2021 de derde editie van de Halve Marathon Gouda, ondanks eerdere berichtgeving, niet door te laten gaan.
Ondanks dat de wil er is om het evenement door te laten gaan, zorgen de omstandigheden ervoor dat we niet anders kunnen doen dan stoppen met de voorbereidingen.
Dat is een zwaar en pijnlijk besluit voor ons, maar vooral voor alle hardlopers, vrijwilligers, sponsoren en toeschouwers, die we moeten teleurstellen.
Wij zijn tot dit besluit gekomen onder andere vanwege de volgende redenen
  • De korte termijn. Ondanks onze positieve grondhoudingen bleek de tijd tussen het krijgen van de vergunning en de loop zelf gewoonweg te kort om voldoende lopers en vrijwilligers bij elkaar te krijgen. En vooral door die achterblijvende inschrijvingen loopt de Stichting Halve Marathon Gouda te grote financiële risico’s, waardoor het voortbestaan van het evenement in gevaar komt.
  • De test- en vaccinatieplicht. Iedere deelnemer die aan het evenement mee doet moet, voorafgaand aan het evenement, middels een bewijs aantonen dat hij/zij gevaccineerd of negatief getest zijn. De organisatie moet hierdoor extra maatregelen nemen, die op zo’n korte termijn niet uitgevoerd kunnen worden binnen de mogelijkheden die het bestuur heeft.
Halve Marathon Gouda wordt dit jaar dus afgelast, maar we zien jullie allemaal graag weer terug op 13 november 2022.
Alle deelnemers die zich tot nu toe hebben ingeschreven krijgen hun inschrijfgeld teruggestort.
Wij willen iedereen hartelijk bedanken die zich het afgelopen jaar heeft ingezet, aangemeld, gesponsord of op een andere manier iets voor de Halve Marathon Gouda heeft betekend.
Het bestuur van de Stichting Halve Marathon Gouda.
Reacties zijn gesloten.