Inhoudsopgave

Kidsrun 1500 en 400 meter

Ja, er mag één begeleider per ingeschreven kind mee lopen met de kidsrun. Hiervoor hoeft de begeleider zich niet apart in te schrijven.

Voor alle afstanden, dus ook voor beide kidsrun afstanden, ligt er voor alle finishers een mooie medaille klaar. De begeleiders van de kinderen bij de kidsrun krijgen geen medaille.

Zowel bij de 400 meter, als bij de 1500 zal er een tijdsregistratie zijn. Er wordt na het evenement een uitslag gedeeld op de website. Er is bij de kidsrun geen prijsuitreiking voor de 1e drie finishers.

Er is geen prijsuitreiking bij de kidsrun, dit in verband met het leeftijdsverschil. Na het evenement zal de uitslag wel gedeeld worden via onze website en social media.

Op dit moment zijn we nog in overleg met de gemeente over de exacte tijden voor het evenement.
Voorlopig houden we voor de start van de kidsrun 12:30 uur aan

De routes kun je vinden op de pagina Routes

10 km en halve marathon

Bij de 10 km is er één drankpunt net voor het 5 km punt.

Bij de halve marathon zijn er drie drankpunten. Deze bevinden zich op +/- de 5, 10 en 15 km. Ook bij de finish zal er water beschikbaar zijn voor alle deelnemers.

Bij de drankpunten is er water beschikbaar en zal geen sportdrank zijn. Mocht je toch sportdrank willen moet je dit zelf mee nemen of iemand vragen dit tijdens de loop ergens op het parcours aan te geven. Er zal fruit bij de drankpunten beschikbaar zijn, dit zal zeer waarschijnlijk een banaan en/of appel zijn. Wij proberen zo goed mogelijk van te voren in te schatten hoeveel we hier nodig hebben, toch kan het voorkomen dat dit al op dit bij één of meerder drankpunten bij de latere deelnemers. Advies is om zelf iets van voeding mee te nemen mocht je dit nodig hebben onderweg.

Nee, de route is niet volledig afgezet. Op de drukke verkeerspunten is de weg wel afgesloten en vrij van verkeer, maar in het plassengebied niet. Hier kan je fietsers, wandelaars en auto’s tegenkomen. Loop om die reden daarom ook zo veel mogelijk aan de rechter kant van de weg.

De route staat aangeven met pijlen en er staat bij ieder kilometer een kilometerbordje.
Op de drukke punten zal een verkeersregelaar of routebegeleider staan die alle deelnemers de goede kant op stuurt.
Vooraf zal er een voorfietser zijn.  

Op zowel de 10, als op de 21,1 km zal er een prijsuitreiking zijn voor de snelste drie mannen en snelste drie vrouwen. De persoon die als eerste over de finish komt wijzen wij aan als winnaar. We kijken dan niet naar bruto en netto tijden.
De prijsuitreiking zal om ca. 14.30 plaatsvinden.

Op dit moment zijn we nog in overleg met de gemeente over de exacte tijden voor het evenement. Voorlopig hanteren we volgende tijden:

  • Start halve marathon: 13.00
  • Start 10 km: 13.30

De routes kun je vinden op de pagina Routes

Ja, voor zowel de 10 km als de halve marathon is er een tijdslimiet.
Voor de 10 kilometer staat deze op 1 uur 30.
Voor de halve marathon staat deze op 2 uur en 45 minuten.

 

 

Start en finishgebied

Er is een tassenafgifte. Hier kunnen alle lopers kosteloos gebruik van maken. Er zijn vrijwilligers die je tas aannemen en weer terug geven.
Het afgeven is op eigen risico.
De locatie van de tassenafgifte is de Casimirschool, Groeneweg 27. De tassenafgifte bevindt zich op 5 minuutjes lopen van het Start- en finishgebied.

Het is mogelijk om je startnummer de dagen voor het evenement op te halen bij VS Sport in Gouda aan de Nieuwehaven 9. De deelnemers krijgen voorafgaand aan het evenement een mail met daarin hun startnummer. Met deze mail kunnen ze hun startnummer ophalen.
Ook is het mogelijk om je startnummer op de dag zelf op te halen bij de Casimirschool, Groeneweg 27. Het startnummer wordt niet opgestuurd.
Bij het startnummer zitten ook speldjes om het startnummer te bevestigen.

De start- en finishlocatie bevindt zich op de Markt midden in het prachtige historische centrum van Gouda. Zie ook de pagina bereikbaarheid

Inschrijven

De inschrijving is inmiddels geopend. Informatie hierover vind je op de pagina inschrijven of schrijf je meteen in.

Het is niet mogelijk om de inschrijving te annuleren, wel is het mogelijk om je startnummer eventueel over te geven aan iemand anders.

21 oktober is de uiterste datum van  inschrijving. Daarna kun je je niet meer inschrijven of de afstand wijzigen.

Meehelpen

Zeker, heel graag zelfs. Vul hiervoor het formulier in dat op de pagina Vrijwilligers staat. Op deze pagina staat ook meer informatie over de vrijwilligers die we zoeken.