Op zondag 10 november 2024 organiseert de Stichting Halve Marathon Gouda voor de vijfde keer de halve marathon, de 10-kilometerloop en een kidsrun. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen om de hardlopers te ondersteunen bij hun sportieve prestaties. Hieronder tref je een overzicht aan van de functies. Bepaalde functies zijn al ingevuld, maar wil je ons helpen op zondag 10 november?

MEDEWERKER VERZORGINGSTEAM / DRANKPOSTEN
Goede verzorging van de lopers is zeer belangrijk. Jij bouwt met andere vrijwilligers de verzorgingsposten op waar de deelnemers wat kunnen drinken. Na afloop van het loopevenement zorg je dat alles ook weer netjes wordt opgeruimd.

MEDEWERKER ACCOMMODATIE / STEWARDS
Bij de start/finish kunnen deelnemers hun tassen achterlaten. Jij neemt deze tassen in. De vrijwilligers op deze locaties leiden de inrichting in goede banen en houden toezicht. Tegelijk ben je ook een soort gids: je wijst deelnemers waar ze hun spullen kwijt kunnen en beantwoordt vragen over bijvoorbeeld start en finish. Je bent de gastheer van het evenement. Daarnaast kun je ingezet worden bij de na-inschrijving van deelnemers.

MEDEWERKER START/FINISH
Je begeleidt deelnemers naar de goede startvakken. Aan jou ook de taak ervoor te zorgen dat de finishlijn niet geblokkeerd wordt als de deelnemers over de streep komen. Daar wacht hen een medaille, water en fruit.

VERKEERSREGELAAR
Om verkeer bij de evenementen in goede banen te leiden voor de veiligheid van weggebruikers moet je 16 jaar of ouder zijn en vooraf een gerichte instructie volgen onder verantwoordelijkheid van de regiopolitie. Kies je voor dit onderdeel, dan krijg je vanuit de organisatie een onlinecursus aangeboden waarbij je je certificaat moet halen. Heb je de juiste “papieren”, dan ben je via ons verzekerd en zul je tijdens het evenement beschikken over de wettelijk voorgeschreven kleding en attributen. Het volgen van de onlinecursus zal ongeveer 2 uur van jouw tijd vragen.

ROUTEBEGELEIDER / MEDEWERKER PARCOURS
Als medewerker parcours geef je lopers aanwijzingen op de route. Zo help je de lopers en ook andere weggebruikers op het parcours.

VOORFIETSERS
Jij zorgt er voor dat de koploper de juiste weg volgt. Jij beschikt over een goede fietsconditie en je kunt  makkelijk een tempo aanhouden van 25 km per uur. Ook moet je de omgeving en route goed kennen. Daarnaast heb je materiaal tot je beschikking om als voorfietser te kunnen functioneren.

BEZEMWAGEN
Als ‘Bezemwagen’ rij je achter da laatste deelnemer aan. Je zorgt ervoor dat deze deelnemer de finish ongeschonden kan halen. Ondanks het feit dat jij niet verantwoordelijk bent voor de gezondheid van de laatste deelnemers, signaleer je toch mogelijk problemen, hou je de vinger aan de pols en heb je contact met de EHBO, mochten er problemen optreden.

BELANGSTELLING
Wil jij ons helpen op 10 november a.s.?

We vragen je om bij je aanmelding maximaal 3 voorkeuren voor functies* en je mobiele telefoonnummer te vermelden. Na jouw aanmelding ontvang je van ons informatie over de vervolgstappen.

* Voor de vacature van verkeersregelaar gelden specifieke eisen, zoals de bereidheid tot het volgen van een cursus. Als je je voor deze vacature aanmeldt, dan graag een korte, bondige toelichting op deze vereisten (indien van toepassing).