Op 10 november 2019 organiseert de Stichting Halve Marathon Gouda voor de eerste keer de halve marathon, de 10-kilometerloop en een kidsrun. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen om de hardlopers te ondersteunen bij hun sportieve prestaties. Hieronder tref je een overzicht aan van de functies.

MEDEWERKER VERZORGINGSTEAM / DRANKPOSTEN
Goede verzorging van de lopers is zeer belangrijk. Jij bouwt met andere vrijwilligers de verzorgingsposten op waar de deelnemers wat kunnen drinken. Na afloop van het loopevenement zorg je dat alles ook weer netjes wordt opgeruimd.

MEDEWERKER ACCOMMODATIE/STEWARDS
Bij de start/finish kunnen deelnemers hun tassen achterlaten. Jij neemt deze tassen in. De vrijwilligers op deze locaties leiden de inrichting in goede banen en houden toezicht. Tegelijk ben je ook een soort gids: je wijst deelnemers waar ze hun spullen kwijt kunnen en beantwoordt vragen over bijvoorbeeld start en finish. Je bent de gastheer van het evenement.

MEDEWERKER INSCHRIJVEN / BALIE
Bij de start/finish kunnen deelnemers na-inschrijvingen doen. Jij zorgt ervoor dat zij zich kunnen inschrijven. Tegelijk ben je ook een soort gids: je wijst deelnemers waar ze hun spullen kwijt kunnen, beantwoordt vragen, waarbij je bij voorkeur de deelnemers doorverwijst naar de steward.

MEDEWERKER START/FINISH
Je begeleidt deelnemers naar de goede startvakken. Aan jou ook de taak ervoor te zorgen dat de finishlijn niet geblokkeerd wordt als de deelnemers over de streep komen. Daar wacht hen een medaille, water en fruit.

VERKEERSREGELAAR
Om verkeer bij de evenementen in goede banen te leiden voor de veiligheid van weggebruikers moet je 16 jaar of ouder zijn en vooraf een gerichte instructie volgen onder verantwoordelijkheid van de regiopolitie. Kies je voor dit onderdeel, dan krijg je vanuit de organisatie een onlinecursus aangeboden waarbij je je certificaat moet halen. Heb je de juiste “papieren”, dan ben je via ons verzekerd en zul je tijdens het evenement beschikken over de wettelijk voorgeschreven kleding en attributen. Het volgen van de onlinecursus zal ongeveer 2 uur van jouw tijd vragen.

ASSISTENT VERKEERSREGELAAR
Jij assisteert de verkeersregelaar met zijn taken.

OMROEPER / DJ
Jij zorgt voor de muzikale omlijsting van het evenement op de start- en finishlocatie. Jij bent tevens de omroeper van het evenement en begeleidt de lopers bij de start en onthaalt de lopers bij de finish. Je hebt ruime ervaring met de verzorging van een dergelijk evenement.

VOORFIETSERS
Jij zorgt er voor dat de koploper de juiste weg volgt. Jij beschikt over een goede fietsconditie en je kunt  makkelijk een tempo aanhouden van 25 km per uur. Ook moet je de omgeving en route goed kennen. Daarnaast heb je materiaal tot je beschikking om als voorfietser te kunnen functioneren.

BEZEMWAGEN
Als ‘Bezemwagen’ rij je achter da laatste deelnemer aan. Je zorgt ervoor dat deze deelnemer de finish ongeschonden kan halen. Ondanks het feit dat jij niet verantwoordelijk bent voor de gezondheid van de laatste deelnemers, signaleer je toch mogelijk problemen, hou je de vinger aan de pols en heb je contact met de EHBO, mochten er problemen optreden.

BELANGSTELLING
Ben jij enthousiast over dit initiatief, beschikbaar op zondag 10 november 2019 en wil je graag een bijdrage aan dit evenement leveren, meld je dan aan:

We vragen je om bij je aanmelding maximaal 3 voorkeuren voor functies* en je mobiele telefoonnummer te vermelden. Na jouw aanmelding ontvang je van ons informatie over de vervolgstappen.

* Voor de vacatures van verkeersregelaar, omroeper/dj en voorfietser gelden specifieke eisen, zoals de bereidheid tot het volgen van een cursus, het hebben van ervaring en/of de beschikking hebben over materiaal dan wel eigen vervoer. Als je je voor een van deze vacatures aanmeldt, dan graag een korte, bondige toelichting op deze vereisten (indien van toepassing).