Over Halve Marathon Gouda

De tweede editie van de Halve Marathon Gouda is afgelast vanwege het oplaaiende coronavirus en daarbij gepaard gaande verzwaring van de maatregelen.

In plaats daarvan vindt de loop virtueel plaats.

Vanaf zondag 8 november kun je met een speciale race app tot en met zondag 22 november van start gaan. We maken gebruik van de Racemap app. Deze app is speciaal ontwikkeld voor virtuele run’s.

De app kun je downloaden via

In de week van 2 november ontvang je een laatste nieuwsbrief met daarin alle informatie met betrekking tot de hardloop app en jouw persoonlijke inlogcode en startnummer.

  • Het is ook mogelijk om met je sporthorloge te lopen en vervolgens de run te uploaden naar de racemap app als je niet met een telefoon wilt lopen.
  • Loop 100 tot 200 meter extra om zeker te zijn van een finishtijd, GPS registratie met apps is niet 100% nauwkeurig.
  • De Halve Marathon Gouda is nog niet zichtbaar in de app. Dit zal na 1 november wel het geval zijn.
  • Vanaf de start is er een leaderboard beschikbaar. Elke minuut vindt er een update in de app plaats met nieuwe resultaten. Na zondag 15 november is het definitieve klassement compleet en kan er niet meer worden gelopen.
  • Bekijk in de app de statistieken van jouw race en zie die van de andere deelnemers. Aan de hand van live-tracking kun je iedereen live volgen, mits ze op dat moment gebruik maken van de app.

Volg de deelnemers

Via de onderstaande links  kun je de voortgang van het evenement volgen:

De routes van de 2020 editie

Klik op één van de afbeeldingen voor de route op afstandmeten.nl.

route 21,1 kilometer
Route 21,1 kilometer
route 10 kilometer
Route 10 kilometer