Geachte bewoner,

Zondag 12 november a.s. vindt de vierde editie plaats van Halve Marathon Gouda. We verwachten naast honderden hardlopers ook toeschouwers en vrijwilligers.

De routes van de 21,1, 10-kilometerloop en kidsrun lopen (deels) langs of door het gebied waar u woont. 

Hinder uitsluiten bij een dergelijk sportief evenement op de openbare weg kan echter niet en daarom vragen wij uw medewerking en begrip op zondag 12 november tussen 09.00 en 16.30  uur. Tijdens deze uren kunt u hinder ondervinden of kunt u mogelijk uw auto niet verplaatsen. We doen er alles aan de hinder in uw wijk zo veel mogelijk te beperken

 

Wegen beperkt toegankelijk voor verkeer tussen 11.30 en 16.45 uur

Houd er rekening mee dat u zich op 12 november vóór 12.00 uur niet in dit gebied begeeft met uw auto/motor indien u die deze dag nodig heeft. Op 12 november a.s. kunt u naar verwachting rond 16.45 uur dit gebied weer vrij in- en uitrijden met de auto/motor. Mocht u zich toch in dit gebied willen bewegen, dan verzoeken wij u dit lopend of met de fiets te doen en daarbij rekening te houden met de aanwezige lopers. 

 

Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op

Er zijn verkeersregelaars aanwezig om u tijdens dit evenement daar waar nodig te begeleiden en u eventueel, mocht dit noodzakelijk zijn, doorgang te verlenen. U dient de aanwijzingen van de verkeersregelaars te allen tijde op te volgen. 

Start- en finishgebied

Tijdens het evenement wordt er rond het start- en finishgebied muziek afgespeeld en is een omroeper aanwezig. De organisatie ziet er op toe dat het geluid binnen de geldende wettelijke normen is. Toch kan het zijn dat u tussen 11:00 uur en 15:00 geluidshinder ondervindt. Ook vinden er voor en na dit tijdstip op- en afbouwwerkzaamheden plaats op de dag van het evenement. 

Parkeren

Wij vragen de deelnemers zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Toch kunnen wij niet voorkomen dat er tijdens het evenement mogelijk enige parkeeroverlast is in Gouda. Wij vragen hiervoor uw begrip. 


Vragen?

Hebt u vragen, dan kunt u ons benaderen via het contactformulier.